sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannus 2012

Perjantaina lähdimme kahden aikoihin kohti mieheni vanhempien mökkiä. Mukaan tuli myös mieheni veli ja päivän myöhemmin tuli myös mieheni veljen tyttöystävä viettämään juhannusta kanssamme. Päätin ottaa nämä kolme päivää täysin rennosti ja nauttia ihanasta mökki elämästä, joten asuni ei ollut kauhean kummoinen :) Tässä siitä nyt kuitenkin kuva ennen löhtöä:
Mökille päästyä tyhjensimme auton ja asetuimme mukavasti mökkiin. Otimme aluksi muutaman tikka matsin, jonka tietenkin hävisin :D
Kun päivä meni pidemmälle, kävimme uimassa. Kahlatessa vesi tuntui todella lämpimältä mutta uimaan mennessä siitä tulikin ihan älyttömän kylmää. Sain kuin sainkin talviturkin heitettyä pois! Tässä muutama kuva kahluu reissulta :D
Uinti reissun jälkeen nautimme olutta ja kultalonkeroa rannalla. Istuskelimme todella pitkän tovin nauttien ihanasta ilta auringosta sekä höpötellen kolmistaan kaikesta maan ja taivaan välillä :) Otin muutaman kuvan myös ihanista maisemista:
 Muutama rantakuva myös meistä:
<3

Kun kello tuli vähän vaja kaksitoista, lähdimme katsomaan läheiselle leirintäalueelle kokkoa :) Kokko olikin sytytetty juuri ennen kuin me ehdimme paikalle mutta eipä se haitannut mitään. Niin kuin muinakin vuosina, tänäkin vuonna kokko oli todella iso ja näyttävä. Nautimme kokon lämmöstä ja kauneudesta tovin. Hyttyset kuitenkin kiusasivat älyttömästi kokon läheisyydessä, joten päätimme paeta paikalta :) Mökille päästyä höpöttelimme vielä hetken, ennen kuin menimme nukkumaan. Tässä vielä muutama kuva kokosta:
Seuraavana päivänä tuli mieheni veljen tyttöystävä mökille. Päivään kuului ruuan valmistusta, käppäilyä metsässä, lautapelejä, korttipelejä, olutta ja viiniä sekä paljon paljon naurua :D Päivä oli kerrassaan onnistunut, vaikka sää oli todella ankea :/ Onneksi olimme varautuneet huonoon säähän ja ottaneet lautapelejä ja korttipelejä mukaan mökille. Vasta kahden ja kolmen välissä yöllä päätimme mennä nukkumaan. 

Tämä aamu valkeni tuuliseen ja kylmään säähän. Päätimme kuitenkin miehen kanssa lähteä paikkakunnan keskustaan etsimään geokätköä, jota mieheni oli jo aikaisemmin katsonut netistä. Löysimme kätkön ja iloisin mielin pääsimme kirjoittamaan toiseen kertaan nimemme kätköjen löytäjiin. Kätköilyn jälkeen lähdimme ostamaan jätskit ja kävelemään läheiselle joelle :)

Palattuamme oli aika pakkailla tavaroita kasaan ja laittaa ruoka ennen lähtöä. Päivä hujahti ihan huomaamatta ohitse ja viiden maissa olimmekin jo kotona. Oli kyllä ihana palata kotiin! Rakkaat lemmikkimmekin näyttivät ilahtuneilta kotiin paluustamme <3  Mutta täytyy sanoa, että on aivan ihanan rentouttavaa lähteä mökille ja jättää kotiin kaikki arkiasiat. Nyt jaksaa taas viikon uurastaa töissä!

Toivottavasti teillä lukijoillakin oli mahtava juhannus ja saitte rentoutua kunnolla :)
Hyvää sunnuntai iltaa kaikille!

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Pikaiset kuulumiset!

Olen tällä viikolla todella huonosti ehtinyt/ jaksanut tehdä uusia postauksia blogiin, koska työ on vienyt minusta suurimmat voimat. Aloitin tosiaan kolme viikkoa sitten, koulun loppumisen jälkeen kesätyöt Tyksissä. Niin kuin olen tainnutkin täällä aikaisemmin mainita, olen aikaisemmalta ammatiltani perustason ensihoitaja. Teen työtä lastenparissa kirurgisella poliklinikalla sekä leikkaussalissa lääkintävahtimestarina. Tykkään hommasta todella paljon, mutta tuo työ tuntuu syövän minua todella paljon. Sen takia vaihdoinkin vaatetusalalle, jossa olen viihtynyt :) Odotan jo kovasti koulun alkamista!

Tänään olen lähdössä mieheni ja hänen veljensä kanssa mökille juhannukseksi rentoutumaan. Oih, odotan niin, että kello tulisi kaksi ja pääsisimme lähtemään mökkiä kohti. Tarkoituksena olisi syödä hyvin, pelata lautapelejä, saunoa ja uida, mennä katsomaan kokkoa sekä varmasti käymme kurkkaamassa vieressä olevia tansseja ja bändiä, joka siellä soittaa sekä pelataan ulkopelejä :) Kivaa on siis tiedossa! Takaisin tulemme sunnuntaina iltapäivällä.

Olen tässä kuluneen viikon aikana tehnyt paljon löytöjä goottikirppikseltä sekä kaupasta löytyi yksi ihana paita :) Esittelen ne teille todennäköisesti ensiviikolla!

Ensiviikonlopulla on tiedossa myös keskiajanmarkkinat, joita odotan joka vuosi ihan into piukkana :D Tänä vuonna olen menossa torstaina tai perjantaina mieheni kanssa sinne kiertelemään töiden jälkeen ja lauantaina tälläydyn oikein kunnolla kaverini kanssa ja menemme markkinoille yhdessä kiertelemään :) Tarkoitus olisi todennäköisesti mennä myös samana päivänä monen vuoden jälkeen Turun linnaankin kiertelemään. Todella jännää! Kiva viikonloppu tiedossa kaikin puolin :) Jos joku blogaaja täältä Turun seutuvilta on tulossa myös keskiaikaisille markkinoille, niin saapi tulla kiskomaan hihasta ja moikkailemaan :)

Sitä seuraavalla viikonlopulla onkin tiedossa pikkuveljeni rippijuhlat :) Taas yksi syy pukeutua kauniisti :D Eli toisin sanoen nyt on sitten monena viikonloppuna, jotain odotettavaa!

Muistuttelisin vielä arvonnasta, joka sulkeutuu ihan muutaman päivän päästä! Kaikki osallistumaan :D

 

Loppuun vielä musiikkia Xandrialta!

 

Hyvää juhannusta kaikille! Pitäkää oikein ihana viikonloppu :)

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Geokätköilyä :)

Perjantaina töistä päästyäni päätimme mieheni kanssa lähteä ensimmäisen kerran etsimään omalta asuinpaikka kunnaltamme geokätköä, jota olimme jo viikolla aikaisemmin kartasta tutkiskelleet. Minulle geokätköt ovat todella uusi juttu, enkä ole ikinä niitä ennen etsinyt. Mieheni taasen on kuullut paljon tästä geokätköilystä isältään, joka on jo pidemmän aikaa niitä hakenut. Mutta miehenikään niitä ei ole aikaisemmin varsinaisesti etsinyt. Nyt kuitenkin pakkasimme eväät mukaan ja lähdimme pyörillä ajamaan kohti geokätkö paikkaa. Pysähdyimme puolessa välissä matkaa tutkiskelemaan vielä karttaa, jotta löytäisimme varmasti oikealle paikalle. Itse kuitenkin nappasin kameran laukusta ja otin muutaman kuvan:
Mieheni lukemassa karttaa :D
Jouduimme jonkin aikaa etsiskelemään paikka, koska metsä johon kätkö oli piilotettu, oli meille täysin vieras. Yllättävän nopeasti kuitenkin löysimme lopulta kartan osoittamaan paikkaa :) Nyt oli sitten löydettävä se kätkö! Kätkö oli merkitty luolaan, joka helpotti hiukan etsintöjä mutta koska luolia oli enemmän kuin yksi ja jokaisessa luolassa oli paljon paikkoja, jossa kätkö voisi olla, teki etsimisestä lopulta todella vaikeaa. Kaiken lisäksi, emme tienneet yhtään mitä me etsimme, koska emme olleet koskaan nähneet geokätköä aikaisemmin :D Onneksi olimme kuitenkin tajunneet ottaa taskulampun mukaan. Ilman sitä ei varmasti olisi löydetty tätä kätköä. Jonkin aikaa kierreltyä ja etsiskeltyämme, löysimme vihdoin ja viimein geokätkön! Ja voi sitä riemua, kun ensimmäinen kätkö löytyi ja pääsee rustaamaan oman nimensä tämän kätkön löytäjien joukkoon :D

Nimien laiton ja kätkön takaisin piilottamisen jälkeen nautimme upeista metsä maisemista ja tietysti napsisimme vähän kuvia:
Minä ja mahtava ilmeeni :D ( takana näkyy yksi näistä luolien suista)
Jyrkänne!
True gootti :D
Vuoren valloittaja :D
<3
Kallion halkeama
Kun kuvia oli räpsitty ja maisemia ihailtu, oli aika lähteä takaisin päin. Matkalla pysähdyimme urheilupuistoa ennen olevalle nurmikentälle syömään eväitä. Olisimme mielellämme jääneet metsään syömään eväät ja nauttinee kauniista ympäristöstä mutta hyttyset oli syödä meidän elävältä jo pelkästään tuossa ajassa,  joten päätimme lähteä pakoon hyvissä ajoin. Eväitä nauttiessa ja höpötellessä viikon tapahtumista miehen kanssa, aika vierähtikin todella nopeasti. Kello oli noin kahdeksan kun olimme takaisin kotona. Illan päätteeksi avasimme kulta lonkerot ja katselimme telkkarista elokuvia :) Päivä oli kerrassaan ihana! Odotan jo seuraavaa geokätkö etsintää :)

Mukavaa iltaa kaikille!

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Korsetti projekti (osa 5)

Viime kerralla jäin korsetti projekti kerronnassa siihen vaiheeseen, että plansetin toinen puoli (hakas puoli) oli saatu kiinnitettyä korsettiin. Unohdin aivan kokonaan laittaa kuvan viime kerralla, tuosta valmiista kiinnitetystä plansetista, joten pistän sen nyt tähän muistuttamaan mihin viimeksi jäinkään :D

Seuraavaksi tulee plansetin toisen puolen kiinnitys. Aluksi pitää kiinnittää alavara tähänkin etukappaleeseen. Korsetin oikea puoli ja alavaran oikea puoli laitetaan vastakkain ja ommellaan kappaleet yhteen suoralla ompeleella. Tämän jälkeen pitää merkata kohdat joista plansetin tapit tulevat ulos. Samalla pitää myös katsoa, että plansetin molemmat puolet ovat oikeilla kohdilla, jotta korsetin saa tasaisesti kiinni. Merkkaamisen voi tehdä kalkki liidulla ja nuppi neuloilla. Itse merkkailin kohtia nuppineuloilla.
Kun kohdat on huolella merkattu ja tarkistettu, voidaan aloittaa tappi reikien teko. Itse käytin siihen tämän näköisiä välineitä:
Tuo musta kankaan pala on kokeilu tilkku, johon tein ensimmäiset harjoitus reiät. Suosittelen kokeilemaan ensin tilkkuun, koska ensimmäinen ei välttämättä onnistu. Reikä tehdään tuolla metallikynällä, joka on kärjestä ontto. Kynä laitetaan reiän haluttuun kohtaan ja vasaralla naputetaan kynän päähän. Reikien pitää olla tiukkoja, joten liian isoa reikää ei kannata tehdä. Vain sen kokoinen aukko, josta tappi juuri ja juuri mahtuu. Näin tehdään kaikki reiät.
Kun reiät ovat valmiita, plansetti laitetaan korsetin ja alavaran väliin, jonka jälkeen painetaan tapit tehdyistä rei`istä läpi. Tämän jälkeen tehdään vetoketjupaininjalalla sauma ihan kiinni plansetin reunaan. Näin plansetti pysyy paikoilla tukevasti. Itse tein vielä molemmille puolille plansetin viereen luukujan, jotta etu puolesta tulisi mahdollisimman vahva. Lopuksi pitää katsoa plansetti reikien siisteys, eli nyppiä/leikata purkautunut kangas pois.  Nyt plansetti on kokonaisuudessaan valmis :)

Seuraavaksi vuorossa olisi takakappaleisiin sirkkojen laitto. Laitanpa aluksi kuvan takakappaleista, jotta hiukan hahmottaa millaisessa vaiheessa ne ovat ennen sirkkojen kiinnitystä.
Niin kuin etukappaleisiin myös takakappaleisiin pitää laittaa alavarat. Kiinnitys on sama kuin etukappaleissa. Tämän jälkeen pääsee merkkaamaan sirkkojen paikat. Tällä kertaa itse pistin kalkki liidulla pienet viivat niille kohdille, johon reikä tehdään. Sama tehdään molemmille puolille samoihin kohtiin. Laitoin molemmille puolille 14 sirkkaa, ja itse tykkäsin sen olevan hyvä määrä omaan korsettiini. Useimmiten kuitenkin korsetissa on 12 sirkkaa molemmin puolin. Tarvikkeet, joita tarvitsee sirkkojen laittoon, näyttävät tältä: 
Sirkkojen laitto tapahtuu melkeinpä samalla tavalla kuin plansetin reikien teko. Eli metallikynä tai tuo muovi läpyskä, jossa on metallitappi, laitetaan merkatun reiän päälle ja vasaralla naputetaan sen päälle niin, että tulee reikä. Tämän jälkeen asetetaan sirkat reikään ja painetaan tuolla puristimella sirkka tiukasti reiän ympärille kiinni. Näin tehdään kaikki reiät. Tässä muutama kuva minusta ja miehestäni sirkkojen laittoa kokeilemassa :D

Tässä kuvassa näkyy miten tuo reikä tehdään tuolla muoviläpyskällä, jossa on metallitappi
Tässä lähempi kuva samasta tilanteesta
Sirkan asettelu reijälle
Tässä kuvassa suurennan reikää saksilla, jotta sirkka mahtuu siitä läpi
Valitettavasti minulla ei ole kuvaa siitä kun sirkka puristetaan kiinni korsettiin :(  Mutta toivottavasti nämä kuvat hiukan havainnollistivat sirkkojen laittoa :) Valmiit korsetin takakappaleet näyttivät tältä: 

Vyötärön kohdalle pistin sirkat tiuhempaan, koska siihen kohtaan haluan voimakkaimman kiristyksen. Muutama sirkka meni hiukan vinoon lyödessäni vahingossa vähän huti mutta eipä nekään narujenkanssa näy. Kun sirkat on kiinnitetty voi etu- ja takakappaleet ommella sivuista yhteen.
Tässä vaiheessa on vielä mahdollisuus viimeisen kerran sovittaa korsettia siten, että sitä voi vielä muuttaa hiukan sivuista. Sovituksen jälkeen laitetaan luukujat myös sivusaumoihin. Tämän jälkeen puuttuu enää korsetin viimeistelyjä mutta niistä vasta seuraavassa postauksessa :)


Hyvää illanjatkoa!

tiistai 12. kesäkuuta 2012

80-vuotisjuhlat!

Viime sunnuntaina olin isovanhempieni 80-vuotis syntymäpäivillä. Valitettavasti miehekkeeni ei päässyt mukaan juhliin työvuoron vuoksi, joten menin yksin edustamaan pientä perhettämme. Juhlat oli tarkoitus alkaa kahdelta mutta olin sopinut isäni kanssa, että tulen jo yhdeltätoista paikalle auttamaan järjestelyissä.

Asuksi valitsin, jotain täysin itselleni epätyypillistä. Nimittäin värillisiä vaatteita :D En muista koska olisin viimeksi ollut näin värikäs! Tämä on kaikenlisäksi ainut kirkas vaate kaapissani. Tältä asukokonaisuuteni näytti:
 Päälläni on tosiaan mieheni antama syntymäpäivä lahja eli sininen pitsimekko, johon ihastuin heti ensisilmäyksellä <3 Sinisen mekon kaveriksi lakkain sormen- ja varpaankynnet punaisella sekä tietysti huulet oli punattava. Hiukset kiinnitin mustalla satiinirusettipinnillä ja kenkinä olivat mustat sirot sandaalit. Eli asu koostui, sinisestä, punaisesta ja mustasta väristä ja minun mielestäni tässä on jo huikea määrä värejä omaa normaali pukeutumista verraten :D

Ennen isovanhemmille menoa, kurvasin kukkakupan kautta ja ostin aivan ihanan näköisen kimpun heille. Tässä kuva kimpusta:
Perille päästyäni alkoi vauhdikas juhlien loppu järjestely, johon kuului ruokien viimeistely, kattauksen laitto, pöytien ja tuolien siirtäminen ulos ja sisälle sekä yleisen siisteyden tarkastus :) Kun nämä kaikki oli saatu tehtyä kello olikin jo vähän vaille kaksi. Ajoitus oli siis täydellinen! Ruokapöydän kattaus näytti lopulta tältä:
Ihmisiä alkoi vähän ennen kahta tulla paikan päälle. Puoli kolmelta kaikki taisivatkin olla jo tullut, joten oli aika kohottaa malja molemmille 80 syntymäpäivän johdosta! Nyt olivat juhlat virallisesti alkaneet!

Oli kyllä mukava nähdä omia sukulaisia pitkästä aikaa. Useamman sukulaisen näkemisestä oli vierähtänyt jo monia monia vuosia. Joka on todella harmi :( Mistä se johtuu, että sukulaisten näkeminen jää aina niin vähälle? Vaikka itsellänikin on todella mukavat sukulaiset ja välitkin ovat hyvät. Ehkä se on nykyään ihmisten "kiireinen" elämä, joka aiheuttaa vähitellen erkaantumisen.

Takaisin aiheeseen :D Päivä meni mukavasti eteenpäin jutustellen tuttavien kanssa ja syöden ihania ruokia. Iltapäivästä maha olikin sitten niin täynnä, että oli vaikea päästä enää edes eteenpäin. Olin kuitenkin päättänyt, että jossain vaiheessa olisi saatava muutama kuva isovanhempieni kauniista puutarhasta, joten tässä kohtaa oli hyvä mennä ulos nauttimaan kauniista säästä ja nappaamaan muutamat kuvat. Tässä kesäisiä kuvia puutarhasta:
Mamman kissa Milli-Mikki-Elmeri :)
Päivä alkoi kääntyä iltaa kohden ja vieraat alkoivat tehdä lähtöä kotiin päin. Monien vilkuttamisien ja heippojen jälkeen oli aika alkaa kerätä tavaroita takaisin kasaan. Saimme siivottua isovanhempiemme kodin todella nopeasti siihen kuntoon kuin se oli ennen juhlia. Oli mukava nähdä synttärisankareiden kasvoilla iloinen hymy, koska päivä oli ollut mukava ja erittäin onnistunut :) Tällaisia juhlia pitäisi olla useammin! Kiitokset vielä kaikille mahtavasta päivästä! Loppuun vielä kuva kukkasista joita päivän mittaa kertysi pöydälle:

Hyvää päivän jatkoa kaikille!


torstai 7. kesäkuuta 2012

Ensimmäinen arvonta :)

Huomasin viikon alussa, että teitä lukijoita on kertynyt jo vähän yli 50! Todella ihanaa :) Täytyy sanoa, että olen otettu! Minusta on aivan ihana huomata, että ihmisiä todella kiinnostaa minun tekemiseni ja höpötykseni :) Suuret kiitokset vielä ihanista kommenteista, joita olen teiltä saanut <3 Tämän kunniaksi halusin tehdä teille pienen arvonnan!

Aloitan vaikka kertomaan arvonnan palkinnosta :) Eli palkintoon kuuluu itse tekemäni meikkipussi. Väriltään pussukka on musta ja siinä on liila pitsi vetoketjun vieressä. Kuva pussukasta:
Kuvan pussukka on oma käytössäni oleva meikkipussi. Arvonnan voittajalle teen uuden käyttämättömän pussukan!


Sekä itse tekemäni lasihelmikaulakoru :) Jossa on käytetty mustia lasihelmiä sekä metallisia välikruunuja. Kuva korusta:
Seuraavaksi vähän arvonnan sääntöjä ja toivomuksia teiltä lukijoilta :)

1. Arvontaan saa osallistua kaikki blogini lukijat
2. Osallistua voi jokainen vain kerran
3. Laitappa minulle toivomuksena, millaisia postauksia haluaisitte minulta tulevan :)
4. Jos tulee mieleen jotain kysymyksiä, mitä haluaisitten minulta kysyä, niin laittappa nekin tähän samaan syssyyn :) Vastaan enemmän kuin mielelläni teille!
5. Lopuksi vielä laita sähköpostiosoitteesi kommentin loppuun, jotta saan yhteyden arvonnan voittajaan!

Arvon voittajan tämän kuun lopussa eli 30.6!
Tulkaapa kaikki mukaan arvontaan :)

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Korsetti projekti (osa 4)

Viime kerralla jäin siihen vaiheeseen, jossa sovituskorsettini oli melkein valmis. Muutamia muutoksia tuli vielä, esim: korsetin rinnan kohtaa muotoiltiin, jotta siitä tulisi mahdollisimman "suora", kappaleista otettiin vieläkin hitusen pois vyötärön kohdalta sekä nyöritystä siirrettiin enemmän keskitakakappaleiden puolelle, jotta saataisiin enemmän kiristys varaa. Tein muutokset kaavaan, jonka jälkeen kopioin kaavan silkkipaperille ja leikkasin täysin valmiit korsetin osat irti. Nyt oli siis aika aloittaa varsinaisen korsetin teko :)

Niin kuin materiaalien hankinnan kohdalla kerroin korsettiini tuli pääli kankaaksi kukkakangasta:
Ja ihoa vasten tuli mustaa kalanruoto coutilli, josta minulla ei ole nyt valitettavasti kuvaa :(
Leikkasin kukkakankaasta ja kalanruoto kankaasta sopivat palat, johon mahtuu kaikki korsetin osat. Näiden kahden kankaan väliin laitoin liimaharsoa ja prässin avulla "liimasin" kankaat yhteen. Loppu kankaasta tehdään korsettiin etupuolen molemmille puolille alavarat sekä takapuolen molemmille puolille tulee myös alavarat, jotka ovat saman muotoisia kuin etukappale ja takakappale. Näihin ei tule toista coutille kangasta vaan tavallinen tukikangas. Myös varjolista halutessaan tulee tästä pääli kankaasta ja kalanruotokankaasta.
Näin sain tarpeeksi tukevan kankaan korsettia varten. Kun kankaat olivat liimattu yhteen, oli aika aloittaa kaavojen asettelu palasten päälle. Kun kaavat ovat hyvin aseteltu kankaalle, piirretään saumavara (itse laitoin sentin saumavarat, joita myöhemmin leikkasin 0,5cm saumavaroiksi).
Ylä- ja alareunassa ei ole sumavaroja, koska sinne ei tule käännettä., joten se ei tarvitse saumavaroja. Ennen kuin aloittaa kaavojen irtiottamisen on tarkasti mietittävä mitkä palat kuuluvat mihinkin. Menevät todella helposti sekaisin!
Tämän jälkeen alkaa palasten kiinnitys toisiinsa. Itse kokosin korsetin neljään osaan eli kaksi etukappaletta ja kaksi takakappaletta. En kiinnittänyt sivuja vielä tässä vaiheessa, koska halusin saada korsetin mahdollisimman valmiiseen vaiheeseen, jotta voin vielä viimeisen kerran kokeilla korsettia. Jos tuossa vaiheessa olisi tarvinnut tehdä vielä jotain pieniä muutoksia, niin sivusaumoista olisi pystynyt hiukan ottamaan pois tai lisäämään.

Kun palaset olivat kiinni toisissaan, oli seuraavana vuorossa luukujien teko. Ennen kuin luukuja nauhan voi kiinnittää korsetin saumoihin (luitten paikat minun korsetissani) on avattava saumat täysin auki. Oma korsetti kankaanni oli todella paksua ja jämäkkää, joten opettaja käski minun varovasti avata saumat vasaralla, jossa oli nahka päällyste päällä. Korsetin saumoja ei saa hakata auki vaan varovasti painaa auki vasaralla!
Jos tästä ei ole mitään apua, niin seuraava vaihtoehto on silitysraudalla varovasti avata saumat. Korsettia ei saa liikaa silitysraudalla kuumennella, koska kankaiden välissä oleva liima, menettää tehoa jokainen kerta sitä  kuumentaa. Monen kuumentamisen jälkeen liima menee huonoksi.Vaikka korsetissa on saumoja jotka varmasti pitävät kankaan kasassa, niin liiman huononeminen näkyy korsetin käyttö iässä ja muutenkin kankaan ryhdikkyydessä.

Kun saumat on auki, päästään tekemään luukujia. Luukujan tekoon tarvittiin will-nauhaa, joka tulee sauman päälle tasaisesti. Jos nauhan saa nuppineuloilla kiinni korsettiin ompelua varten niin, kannattaa ihmeessä laittaa. Oman korsettini paksu kangas ei antanut mahdollisuutta nuppineuloille, joten kiinnitin sen nauhan päistä verhojen nipsuilla korsettiin. Tästä oli itselleni ainakin paljon apua :) Tämän jälkeen nauha ommellaan ensin toisesta reunasta kiinni ja sen jälkeen toisesta reunasta kiinni korsettiin. Ja näin tehdään jokainen luukuja. Valitettavasti minulla ei tästä vaiheesta ole kuvaa :(

Kun luukujat ovat tehty, voidaan aloittaa plansetin kiinnitys. Plansetti kiinnitys aloitetaan merkkaamalla korsetin etukappaleeseen kohdat, joihin plansetin hakaset sijoittuvat. Tämä on myös makuasia, mille kohtaa plansetin haluaa. Ainut asia mikä on muistettava, että ylä- ja alareunaan on jätettävä ainakin sentin tyhjät kohdat, koska muuten ei pääse ompelemaan vinonauhaa reunoihin.

Plansetin kiinnittämisessä tarvitaan myös alavaraa, josta mainitsin ylempänä. Koska itse en saanut hyviä kuvia plansetin kiinnityksestä otin kuvat korsettikirjasta, jossa oli todella hyvät kuvat tästä kohdasta:
Kirjan on kirjoittanut Johanna Pohjanmies (Korsetti!)
Korsetin oikea puoli ja alavaran oikea puoli tulevat vastakkain, joihin piirretään liidulla kohdat, johon plansetin hakaset tulevat. Tämän jälkeen ompelu koneella ommellaan merkatut kohdat, väliin jää aukot, josta plansetin hakaset pujotetaan läpi (muista edestakaisommel joka kohdassa). Kun aukot on ommeltu, alavara käännetään sisäpuolelle ja plansetin voi ujuttaa paikoilleen. Viimeisenä laitetaan ommel plansetin toiseen reunaan, jotta se pysyy tukevasti korsetissa. Nyt on plansetti saatu kiinnitettyä :)

Luulen, että tähän kohtaan on hyvä jättää kertominen tällä kertaa, jotta tästä ei tulisi kilometri postausta :)

Hyvää illan jatkoa!