sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Toivotukset!

Haluaisin toivottaa teille kaikille rakkaille lukijoille sekä muille blogini seuraajille oikein ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta :) Nyt blogini hiljenee muutamaksi päiväksi joulun viettoon! Katsotaan ehdinkö postailla vielä ennen uuden vuoden päivää, muutoin kuullaan seuraavaksi ensivuonna :)

Kuunnelkaapa paljon ihania joululauluja ja syökää sitäkin enemmän suklaata! Niin itse ainakin ajoin tehdä nämä lähi päivät :D

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

Loppuun vieä kaunis joululaulu Tarja Turusen laulamana!

perjantai 21. joulukuuta 2012

MKTO.n Pukunäytös 2012!

Viimeiset kaksi viikkoa meni koulussa pukuesityksiä suunnitellen ja tehden. Nyt ne on takana päin ja jäi onneksi oikein hyvä fiilis molemmista tapahtumista. Skanssin näytökseen jäi harmiksi, todella vähän suunnittelu ja harjoitteluaikaa mutta sekin onneksi meni omalla painollaan ja saatiin kuin saatiinkin kiva pieni näytös aikaiseksi :)

Valitettavasti minulla ei ole kuvia Skanssin näytöksestä, mutta avoimien ovien pukunäytöksestä on hauskoja ja hyviä kuvia jaettavaksi teille! Kiitos rakkaalleni, kun jaksoit olla kahdessa näytöksessä kuvailemassa :) <3

Avoimien ovien pukunäytöksiä meillä oli kolme kappaletta päivän aikana 10.00, 12.00 ja 14,00. Kaikki näytökset olivat täyteen puukattuja ja jouduimmekin hankkimaan lisää istumapaikkoja heti ensimmäiseen näytökseen. Valitettavasti emme kuitenkaan saaneet kaikille katsojille tuoleja hankittua, joten loput ihmiset levittäytyivät seisomapaikoille ympäri salia. No parempi näin kuin, että katsojia olisi ollut vain muutama :D
Skanssissa meillä oli näytöksiä vain yksi, viime keskiviikkona klo: 18.00. Olisin kyllä toivonut, että näytöksiä olisi ollut edes kaksi, koska lavan rakentamisessa ja siivoamisessa meni aikaa niin paljon, että itse näytös tuntui, jotenkin turhalta noin ison työn takia :/ No mutta ensikerralla tietää paremmin, mikä kannattaa ja mitä ei :D
Näytöksen sisääntulo lista!
Ajattelin kertoa tähän vain avoimien ovien asuista, jotta tästä ei tulisi kilometri postausta :D Itselläni oli viisi asukokonaisuutta, joita esittelin lavalla. Kaikki vaatteet eivät olleet itse tekemiäni. Vain kaksi asukokonaisuutta, joita esittelin oli oma tekemiäni ja kolme muiden vaatetuspuolen opiskelijoiden tekemiä. Osa itse tekemistä vaatteistani oli muiden mallien päällä esiteltävinä. Tämä johtui ihan siitä, että malleja oli sen verran vähän, että kaikkia omia vaatteita ei olisi millään ehtinyt vaihtaa päälle eri sisääntulojen välissä. Tämän vuoden yksi hauska lisäys pukunäytökseen oli se, että meidän vaatetuspuolen vaatteiden lisäksi näytöksessä oli muinaistekniikan opiskelijoiden asuja! Asut koostuivat suurimmaksiosaksi nahasta!
Tämä kuva muistutti meitä ennen lavalle menoa, että pitää muistaa hymyillä :D
Teemana näytöksessä oli vanhanajan juna-asema. Juontajalla oli sen takia päällä konduktöörin asu ja juontoon muutenkin oli otettua mukaan asematyylistä ajatusta. Lavasteiksi oli tuotu vanhanajan vintage matkalaukkuja, lahjapaketteja sekä lavan ylä-tasanteelle oli tehty vanhanjana kahvila, jossa konduktööri siemaili kahvia mallien esitellessä asuja musiikintahdissa. Lavan taustalla pyöri kaunis lumisade video, kun mallitkävelivät lavalla ja juontojen aikana taustalla pyöri video junasta, joka kulki solan lävitse. Pienillä asioilla saimmekin kivoja yksityiskohtia lavastukseen, jotka eivät kuitenkaan vieneet katsojilta huomiota pois itse vaatteista :)

Sitten niitä kuvia :) Valitettavasti voin laittaa tähän vain omia kuvia, koska en muistanut kysyä muilta malleilta, saako kuvia jakaa nettiin :/  Joten tässä on nyt vain murto osa kaikista puvuista! Alkuun haluisin kuitenkin pistää tähän kuvan meikistä, jonka eräs kosmetologi opiskelija teki meille kaikille. Meikin tarkoituksena oli olla neutraali, jossa on vähän kimmellystä (kimmellys ei näy kuvissa)! Ei siis ollenkaan minun tyylinen ja tästähän sain kuittia aikas monelta :D Näytin kuulemma enkeliltä! :D
Kuvassa näkyy myös miten hiukset pistettiin jokaiselle mallille!
Meikistä puuttuu viellä vaaleanpunainen huulipuna!

Ja nyt niitä kuvia näytöksestä: 

Ilme kertoo kaiken :D
 Näissä kuvissa minulla on päällä itse suunnittelema ja toteuttama hame, korsetti ja keeppi!
 Tässä sisääntulossa minulla on päällä itse tekemäni pikkumusta :)
Tässä kuvassa minulla on päällä kolmas luokkalaisen tekemä paita ja luokkakaverini tekemä hame
Näissä kuvissa päälläni on ykkösluokkalaisen tekemä kaksiosainen hame (pääli ja alushame).
Näissä kuvissa päälläni näkyy muinaistekniikan puolella tehty keskiajanpuku, joka on kokonaisuudessan käsinommeltu!

Siinä oli kaikki itse kantamani vaatteet :) Muita oma tekemiä vaatteita muiden päällä oli: takki, pitkä viitta, laukku ja pukupussi. Täytyy katsoa, jos saan laitettua toisten tekemistä vaatteista, jonkin näköistä koostetta tänne jossain vaiheessa! Kiitokset vielä kaikille pukunäytökseen katsojiksi tulleille. Ja suurempaakin suuremmat kiitokset kaikille, jotka olivat mukana toteuttamassa tätä näytöstä :) Toivottavasti tällaisia tempauksia tulee vielä paljon paljon lisää!


Hyvää illanjatkoa kaikille!

maanantai 17. joulukuuta 2012

Old/ new treasures!

Olin eilen mieheni veljen tyttöystävän kanssa kirppiskierroksella Turussa. Oli kyllä mukavaa pitkästä aikaa päästä kiertelemään täysin kiireettä. Ja löytyihän reissulta jotain mukavaa kotiin vietävääkin :)

Alkuun kuitenkin haluaisin esitellä teille päivän asuni! Asuni yläosana oleva paita on yksi eilen löytämistäni kirppari löydöistä. Kuvista näkyy myös minun uudet vaaleammat hiukset. Edelleen olen ottanut pelkästään raitoja, jotta juuri kasvi ei olisi niin paha hiusten kasvaessa. Tykkään näistä todella paljon! Kuvissa näkyy myös hatukekurssilla tekemäni hiuskoriste :)
Paita: Kirppari löytö
Hame: Cypershop
Koru: Kalevala
 Hiuskoriste: Itse tehty

Tietääkö joku miksi kuvista tulee näin epätarkkoja, kun ne laittaa bloggeriin? Tietokoneella kuvat ovat täysin tarkkoja mutta täällä todella rakeisen näköisiä :/
Sitten niitä muita ihania löytöjä :) Ensimmäisenä voisin esitellä teille löytämäni tyynyn:
Tästä minun ei varmasti tarvitse edes sanoa, että miksi ihastuin juuri tähän tyyny :D <3

Seuraavana muutama kaunis astia:
Viinipulloteline
Sokerikko ja kermanekka
Näissä kaikissa esineissä ihastuin upeisiin koukeroihin ja muihin kauniisiin kuvioihin! Viinipulloteline pääsi heti käyttöön ja nekka ja sokerikko odottaa hyllyllä käyttöön ottoa <3

Siinä oli kaikki kirppari löydöt lyhykäisyydessään :) Nyt olisi tiedossa asiakastyön luovutus! Jännää!!! :D Nyt täytyy vain toivoa, että kaikki menisi putkeen!

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Paljon pitsiä, röyhelöä ja koristenauhaa!

Pahoittelen kovasti, että en ole ehtinyt nyt hetkeen postailla postauksia samalla tahdilla, kuin yleensä tuppaan kirjoitella. Syynä on ollut kova kiire koulussa (tulevat pukunäytökset ja korsettikurssi) sekä asiakastyö, jota olen nyt kovaa vauhtia tehnyt joka ilta sekä viikonloppuisin. Kiire näyttää olevan hellittämässä vasta jouluna, joten stressihän tässä ehtii tulla sitä ennen :D Pyrin kuitenkin kirjoittamaan edes pieniä postauksia tässä kiireen keskellä! Tulevista postauksista sen verran, että tulossa on Tyun muodon muutos gootiksi postaus, postaus tulevista pukunäytöksistä, joulupostauksia sekä monta muuta postausta asuista sekä ostoksista :)

Nyt kuitenkin haluisin esitellä teille muutama viikonloppu sitten tekemäni taftihameen! Sain jokin aika sitten kauhean inspiraation lähteä tekemään hameetta, jossa on poimutusnauhat, jolla saa pääli hametta nostettua takaata ylös, siten että alushame näkyy hiukan helmasta. Tämä hame oli tarkoitus tehdä bändimme pikkujoulu kekkereihin :) Hetken suunnittelun ja kaavojen piirron jälkeen lähdin toteuttamaan hameetta. Viikonlopun ajan ompelin kone sauhuten ja sain kuin sainkin sen valmiiksi ajoissa juhlia varten :) Hametta ei ole kuvattu taaskaan päälläni tuhottoman kiireen takia :/ Hameesta tulee kuvia päällä pukunäytös postauksen oheessa! Toivottavasti näistä kuvista saa hiukan osviittaa:
Kuva hameesta edestä!
Kuva hameesta takaata!
Pahoittelen näitä huonoja kuvia :/ Kiireessä olen ottanut miljoona tärähtänyttä kuvaa ja niistä vain nämä kuvat ovat edes hiukan terävämpiä. Seuraavalla kerralla paremmin!

Hameessa olen tosiaan käyttänyt materiaalina mustaa taftia noin kolme metriä. Alushameen reunaan laitoin mustaa salsapitsiä ja koristenauhaa <3 Koristenauhaa on myös päälihameessa. Laitan nykyään joka puolelle erilaisia koristenauhoja :D Niissä on vaan sitä jotain mistä tykkään ihan hirveästi :) Edessä on kaksi mustaa satiinirusettia tuomassa eteenkin vähän ilmettä! Mitäs pidätte?

Tämän illan suunnitelma, olisi lähteä näillä minuuteilla bänditreeneihin ja sen jälkeen katsomaan kauan odotettua Hobitti elokuvaa <3 Saa nähdä millainen se on!

Ihanaa illanjatkoa kaikille!

perjantai 7. joulukuuta 2012

LBD= Little black dress!

Eli otsikon mukaisesti olisi tiedossa vihdoin postaus tekemästäni pikkumustasta. Aikaa on jo vierähtänyt hyvä tovi siitä kun meillä oli koulussa kahdenviikon pikkumusta kurssi. Tarkoituksena oli siis tuossa ajassa suunnitella, kaavoittaa, kuositella ja toteuttaa mekko. No voin itse myöntää, että en ihan ehtinyt tuohon kahden viikon haarukkaan, vaan palautin mekon maanantaina kun palautus olisi ollut perjantaina. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen mekkoon! Siitä tuli juurikin sellainen kuin olin suunnitellut. Valitettavasti kuvassa mekko on mallinuken päällä, mutta saa siitä ainakin käsityksen miltä se näyttää :) Jos haluaa nähdä kuvaa mekosta päälläni, niin muutama postaus takaperin Dear Design tapahtuma postauksessa minulla näkyy mekko päälläni yhdessä kuvassa :)

Materiaalina käytin mekossa mustaa todella kauniisti laskeutuvaa kangasta (polyester). Helmaosa on tehty kaksinkertaisesta kellosta, joten runsautta tuossa helmassa ainakin on :D Yläosaan halusin tuoda korsettimaisuutta sekä vanhahtavaa henkeä leikkaussaumoilla (näkyvät kuvassa todella huonosti), v-muotoisella alaosalla ja neliöpääntiellä. Loppu silauksena on vielä koristenauhaa vyötärölle ja pääntielle. Mekon sisäpuoli on vuoritettu. Mekko on hyvin yksinkertainen mutta silti juhlava :) Mitäs pidätte :)?
Hyvää viikonloppua!