sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Turun keskiaikaiset markkinat 27.6- 30.6.2013

Torstaina oltiin miehen kanssa joka vuotisen tradition mukaan kiertelemässä keskiajan markkinoilla :) Ja täytyy todeta jälleen, että ne on aina odotuksen ja menemisen arvoiset! Rakastan sitä tunnelmaa, mikä näissä markkinoissa vallitsee <3 Myös markkinoiden tuotteet ovat niin erilaisia verrattuna perus markkinoiden valikoimaan, että tuppaa aina tulee ihan hirveä valikoimisen vaikeus mitä pystyy ostamaan kotiin tuliaisiksi :D Ehkä jonain vuonna saan ostettua sieltä sellaisen ihanan nahkalaukun, jota olen jo monena vuonna kuolannut! Pidemmittä puheitta haluisin esitellä teille muutaman ihanan ostoksen tuolta markkinoilta :)

Ihan ensimmäisenä silmäni iskivät tähän upean harjaan <3
Harjassa on todella upeat kaiverrukset! En taida uskaltaa käyttää tätä kuin erikoistilanteissa :D Hintaa harjalla oli 10e, joten ei minusta paljon noin upeiden yksityiskohtien vuoksi! 

Mieheni bongasi eräästä kojusta tällaiset:
 Puinen voiveitsi ja lasta, joihin on kaiverrettu viikinkilaivat :) Nämä tulevat kyllä tarpeeseen! Onko jollain tietoa, että pitäisikö nuo puiset ruuanlaitto välineet päällystää jollain aineella, että ne ei värjääntyisi esim: currysta?  Näiden hinta oli: voiveitsi 1,5e ja lasta 3e. Lastoja ja veitsiä sai erilaisilla kuvioilla!

Ja viimeisenä aivan ihana teekoju, josta löytyi tällaiset kotiin viemiset: 
Toinen on nimeltään Singers Tea, joka sisältää raunioyrttiä, kamomillaa ja minttua
After sauna teessä on: männyn neulasia, katajanmarjoja, sitruunamelissaa ja koivun lehtiä
 
Molemmissa on erilaisia vaikutuksia elimistön hyvinvointiin :) 
Tässä vielä nettiosoite teetuotteille Klik klik!
Myyjä oli kyllä mitä ihanin ja asiansa osaava Eglantia puhuva lapinmies :)  Nettisivujen kautta pystyy ostamaan tuotteita häneltä!

Tällaista tällä kertaa! 

-Lady Satin-

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Midsummer magic!

Viikko sitten vietettiin tuota aina yhtä odotettua keskikesän juhlaa eli juhannusta! Kuten aikaisempinakin vuosina minä ja mieheni suuntasimme mökille <3 Ja mukaan lähti mitä parahin seura, mieheni veli ja hänen tyttöystävänsä :)

Tänä vuonna juhannus oli pikkaisen repaleisempi kuin muina vuosina, koska minulla oli töitä perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Ainut kokonainen vapaa päivä oli siis lauantai. Päätin kuitenkin, että haluan olla mökillä muiden kanssa useamman päivän, joten perjantaina lähdimme heti töiden jälkeen kohti mökkiä ja sunnuntaina menin töihin ja illalla ajoin takaisin mökille. Ja mikä ihaninta, mökillä minua odotti tuolloin lämmitetty sauna ja ruoka valmiina!
Kuva minusta kokkoa katsomassa :)
Täytyy kyllä sanoa, että olen nauttinut tänä kesänä töissä olosta :) Työpaikka on aivan ihana kaikin puolin. Työkaverit ovat ihania ja työ on todella mielekästä! Kunpa saisin jatkaa Seppälässä töissä vielä koulun ohellakin! Se olisi kyllä aivan ihanaa :)
Kuva miehestän kokolla :)
Juhannuksena tuli heitettyä sitten vihdoin talviturkkikin pois! Itse asiassa moneen kertaan :D Sää oli niin ihana monena päivänä, että kävimme useasti uimassa. Tuli myös paljon pelailtua lautapelejä, mölkkyä, tikkaa, grillailtua ja ennen kaikkea syötyä ja rentouduttua rannalla! Taisi tulla muutama kilo lisää tuona juhannuksena :D Mutta kivaa oli ja se on pääasia!
Kuva meistä kokolla :)
Maanantai aamulla olikin aika ajaa takaisin kotiin ja valmistautua työpäivään. Tuntui jotenkin niin oudolta, että tuo taijan omainen keskikesänjuhla oli taas mennyt kauheata vauhtia ohi. Ja nyt alkaa pikku hiljaa tulla taas iltaisin pimeämpää... Onneksi kuitenkin kesää on vielä jäljellä rutkasi ja saa nauttia ihanista lämpimistä päivistä :)

 Näihin tunnelmiin onkin hyvä päättää tämä postaus :) 

Seuraavaan kertaa, rakkaudella:
-Lady Satin-


keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Rokokoo juhlat (osa 3)

Nyt on sitten aika viimeiselle rokokoo postaukselle :) Tähän postaukseen olen kerännyt valtavan määrä kuvia itse juhlista ja juhlien vieraista! Kuvat eivät ole välttämättä täysin järjestyksessä juhlien etenemiseen verrattuna, mutta eipä anneta tuo haitata :) Kuvia, olkaapa hyvät:
Ensimmäisenä kuvia itse juhlien kunigattaresta (juhlien pitäjä) Shadow Self!
Kuvan ottanut Shadow Self
Kuvan ottanut Laura Koski
Seuraavana kuva hovimestarista!
Kuvan ottanut Shadow Self!
Kaksin taistelu prinsessan pelastamisesta! Kuvassa on Sami ja Aki :)
Hovin vieraita!
Vasemmalta alkaen: mieheni Teemu, Miikka ja Kohlea
Laura ja Through the Looking Glass blogin pitäjä :)

Neljä bloggaajaa <3 Vasemmalta aloittaen: Leena, Mothmouth, minä ja Saija Sasetar
 
Kuvan on ottanut Shadow Self! Kuvassa on: Hannamari, Lauri ja Essi
Nina ja Olli
Kuva ottanut Shadow Self! Kuvan ihmiset: Maija, Paula, Jaakko ja Anthoni
 Kuvan ottanut Shadow Self! Kuvassa näkyy Sanna ja Tane (hiusten laittoa)
Kuvan on ottanut Shadow Self! Kuvassa näkyy Sami soittamassa prinsessalle lauluja :)

Kuvan on ottanut Shadow Self! Kuiskuttelua hovissa :D
Kuvan ottanut Shadow Self! Me :)

Koko hovin väki!
Kuva ottanut Henry Söderlund!

Siinä olikin aikas iso kasa kuvia juhlista. Nyt en voi muuta kuin kiittää Shadow Selfiä huikeista juhlista! Oli aivan mahtava kokemus :) Toivottavasti tämänlaiset juhlat saadaan vielä jatkossakin kokea!

Hyvää juhannusta kaikille lukijoille!

-Lady Satin-

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Rokokoo juhlat (osa 2)

Nyt olisi sitten aika paljastaa oma pukuni ja mieheni puku :) Puvut saatiin tosiaan lainaan Turun kaupungin teatterilta. Pukujen loihtiminen itse olisi ajatuksena ollut kyllä aivan ihana mutta aika ja rahallinen puoli tuli tässä kohtaa vastaan. Onneksi saimme kuitenkin mahdollisuuden lainata pukuja teatterilta! Suuret kiitokset heille siitä :)
Pidemmittä puheitta, tässä olisi aluksi kuvia minun puvusta:
Kuvan on ottanut itse hovin prinsessa (juhlien kunigatar) Shadow Selves blogin pitäjä :) Kiitokset hänelle kuvasta!
 Asuun kuului:
- Varsinainen mekko (Turun kaupungin teatteri)
- Alushame (Turun kaupungin teatteri)
- Kengät (Turun kaupungin teatteri)
- Hansikkaat (Glitter)
- Viuhka (Kohlean hovissa blogin pitäjältä saatu ja itse muokattu)
- Kaulanauha (Itse tehty)
- Helmikorvikset (Glitter)

Seuraavana haluisin esitellä teille mieheni asukokonaisuus! Olkaapa hyvät:
Mieheni asuun kuului:
- Röyhelöpaita (Turun kaupungin teatteri)
- Irrotettava lisä röyhelö kaulaan (Turun kaupungin teatteri)
- Takki (Turun kaupungin teatteri)
- Polvihousut (Turun kaupungin teatteri)
- Sukat (Sokos)
- Kengät (Turun kaupungin teatteri)
- Satiininen hiusnauha: (Raision Linnankangas)

Ja lopuksi vielä yhteiskuva meistä :) Harmi, että tulloin aurinko paistoi niin kirkkalta taivaalta, että oma ilmeeni ei tässä kuvassa ole kaikkein paras :D
Seuraavaan postaukseen on sitten tulossa kuvia itse juhlista, vieraista ja tietenkin juhlien prinsessasta <3

Siihen saakka rakkaudella:

 -Lady Satin-

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Rokokoo juhlat (osa 1)

Nyt on kauan odotetut rokokoojuhlat juhlittu! En voi muuta todeta kuin, että oli kyllä ihan huippu kivaa :D Kaikki olivat panostaneet pukeutumiseen aivan ihanasti ja paikka (Brinkhallin kartano) oli kerrassaan upea! Juhlien ansiosta tuli tutustuttua myös moneen ihanaan ihmiseen <3 Tällaisia pitäisi olla ehdottomasti enemmän! 

Tässä ensimmäisessä postauksessa ajattelin esitellä hiukseni :) Eli hiukseni suunnitteli ja laittoi kampaamo HiusHuollon kampaaja Tarja! Tutustuin Tarjaan oikeastaan äitini kautta, joka on käynyt hänellä laittauttamassa hiuksensa jo monien vuosien ajan. Äitini innoittamana ja ehdottamana päätin mennä Tarjalle kaumpauksen laittoon.

Siitä sitten suuntasin ensimmäiseen tapaamiseen Tarjan luo, jossa sitten kerroin ja näytin kuvista mitä haluaisin hiuksiini. Omana innoittajanani oli Mari Anttoinette elokuvassa näkyneet upeat kampaukset <3 Tämän jälkeen Tarja kuvaili mitä itse oli miettinyt ja yhdisteltiin molempien ideoita! Näin saatiin kasaan todella ihana idea :)

Viime maanantaina olin sitten koekampauksen teossa. Olin aivan haltioissani kun kampaus tuli valmiiksi! Se oli juuri sellainen mitä olin toivonutkin ja vielä vähän enemmän! Siitä sitten olikin hyvä lähteä kaupungille ja kauppakeskus Myllyyn katsomaan ihmisten ilmeitä kampauksen osalta :D

Eilen aamulla 8.00 kävin hakemassa hiuskukkaset kukkakaupasta ja suuntasin 8.30 Tarjalle kampauksen laittoon. Reilu puolentoista tunnin jälkeen hiukset olivat laitettu :) Olin aivan haltioissani! Kampaus oli kaikinpuolin juuri sitä mitä halusinkin <3 Kampauksen laiton jälkeen suuntasin kotiin vielä meikkaamaan ja pukemaan puvun päälle! Lopputulos hiustenosalta näytti tältä:
Kuva hiusten oikeasta sivusta
Kuva hiuksista takaata
Kuva hiuksista vasemmasta sivusta
Kuva hiuksista edestä
Isompaakin isommat kiitokset kampaamo HiusHuollolle ja etenkin Tarjalle ihan mielettömästä kampauksesta! <3 Olen enemmän kuin tyytyväinen! Vielä yön nukkumisenkin jälkeen kampaus on täysin ehjä ja hyvä, joten tästähän voisi vaikka lähteä vielä uudestaan rokokoo juhliin :D

Kiitokset myös rakkaalle äidille, joka sponsoroi kampauksen minulle <3

Seuraavassa postauksessa olisi tiedossa kuvia minun koko puvusta ja mieheni puvusta!

Hyvää sunnuntaita kaikille rakkaille lukijoille!

-Lady Satin-

torstai 13. kesäkuuta 2013

Rokokoo juhlat!

Kauan odotettu juhla alkaa pian olla käsillä :) Nimittäin ihanainen Shadow Selvesin blogin pitäjä pitää synttärijuhlat, joiden teemana on rokokoo <3 Kutsu tuli jo kuukausi sitten ja siitä lähtien ollaan mieheni kanssa mietitty ja odotettu tuota tulossa olevaa juhlaa.

Rokokoojuhlat pidetään eräässä Turun seudulla sijaitsevassa upeassa kartanossa. Ja siitä voikin jo päätellä, että ihmisiä on kutsuttu paljon, mikä on aivan mahtavaa! Todella ihanaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin :)

Puvut saatiin lainattua Turun kaupungin teatterista. Pukujen tekeminen alusta asti itse olisi tullut aivan liian kalliiksi ja samalla niihin olisi kulunut liikaa aikaa, vaikka ajatuksena itse tekemät rokokoopuvut olisivat olleet kyllä aikas kivat :) Nyt on kuitenkin ollut kova puuhastelu lainapukujen kanssa, jotta niistä saisi lähes omalle kropalle sopivat. Teatterin puvut on aina tehty näyttelijöiden kokojen mukaisesti, joten omaan kroppaan ne eivät välttämättä täysin sovi. Onneksi niihin saa tehdä kuitenkin pieniä muutoksia :)

Vaatteiden lisäksi olen puuhastellut asusteiden parissa :) Nimittäin oma viuhkani ei sopinut ollenkaan pukuni kanssa, koska on tyyliltään todella synkkä. Onneksi Kohlean hovissa blogin pitäjä pelasti tilanteen ja lahjoitti minulle vanhan viuhkansa, johon sain sitten tehdä mieleiseni  muutokset. Aluksi mietittiin Kohlean kanssa, että vaihtaisin viuhkan kankaan uuteen, koska vanhassa kangasosassa on piirrosmainen kuva tytöstä. Jotenkin minulla oli kuitenkin sellainen olo, että en halua lähteä turmelemaan koko viuhkaa, joten päätin lisäillä siihen vain vähän strasseja ja pitsiä :) Tässä kuva alkuperäisestä ja vähän muunnellusta viuhkasta:
Alkuperäinenkuva viuhkasta!Kuva viuhkasta muutosten jälkeen :)
Toinen askartelu kohde oli kaulanauha :) Katselin tuossa muutama päivä sitten telkkarista tulleen Maria Anttoinette elokuvan ja huomasin, että koruja näkyi todella vähän naisten kauloissa. Mutta kuitenkin kaulanauhoja näkyi jonkin verran :) Päätin sitten ruveta tuumasta toiseen ja tehdä kaulanauhan, joka olisi yksinkertainen ja kaunis. Halusin sen myös sopivan puvun ja viuhkan kanssa, joten käytin samoja värejä ja koristeita! Tässä kuva valmiista kaulanauhasta:


 Nauha jatkuu tuosta molempiin suuntiin satiininauhana, jonka saa sitten kaulan taakse solmittua :)

Hiukset minulle laittaa äitini kautta tutuksi tullut kampaaja :) Mutta hiuksista teen ihan oman postauksen sitten juhlien jälkeen!

Näihin tunnelmiin onkin hyvä päättää tällä kertaa :) Hyvää loppuviikkoa kaikille!

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Summer in Finland!

Nyt tulee iso kasa kuvia Suomen kesäisestä luonnosta sekä muutama kuva asioista, jotka kuuluvat kesään <3 Olkaapa hyvät:

 Salmiakkijätski <3

Pitsiballeriinat <3
 
Toivottavasti koko kesän olisi näin aurinkoista ja lämmintä!  Eihän tästä voi kuin nauttia :D

Hyvää viikonloppua!

Ps. Tervetuloa kaikille uusille lukijoille! :)


-Lady Satin-


tiistai 4. kesäkuuta 2013

Art into Fashion!

Aika juoksee niin nopeasti, että välillä sitä oikein pelästyy! Tuntuu, että sitä aloittaa asioita ja sitten ne tulevatkin toisella hetkellä päätökseen. Hyvä esimerkki tästä on viimeviikon torstaina loppunut työssäoppiminen :/ Enpä osaa sanoin kuvata kuinka haikeat fiilikset olivat viimeisenä päivänä. Teatteri tuntui juuri sellaiselta paikalta, jossa voisin hyvin kuvitella vielä jonain päivänä työskenteleväni <3 Onneksi kuitenkin viimeiseen päivään kuului paljon ihania asioita, jotka totisesti saivat hymyn huulille!

Lähdimme viimeisenä päivänä puvuston työntekijöiden kanssa yhdessä ulos syömään. Päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen, joten ruokapaikaksi valikoitui Turussa sijaitseva Rantakerttu niminen terassiravintola :) Ja voi, että ruoka oli kyllä todella hyvää! Pitää seuraavalla kerralla maistaa paikan hampurilaisia, jotka ovat kuulemma todella isoja ja aivan ihanan makuisia. Aikaisemmin olin käynyt tuolla ravintolassa vain juomassa yhden fantan, joten minulla ei ollut sen suurempia kokemuksia tästä paikasta. Kannatti kuitenkin kokeilla! Suosittelen käymään tuolla, jos ei ole ennen käynyt :)

Ennen lähtöäni, sain aivan ihanan muiston teatterila <3 Puvustontyöntekijät antoivat minulle läksiäislahjaksi kirjan, joka näyttää tältä:
Kuva otettu täältä!
Kirja sisältää aivan mielettömän upeita kuvia muodikkaista vaatteista, joihin on sisälletty kaunista taidetta! Eli toisin sanoen vaatteet ovat teatraalisin näyttäviä ja silmiä hiveleviä  <3 Tästä sitä on sitten hyvä ottaa ispiraatioita jatko ajatellen! Ja samalla toivoa, että jonain päivänä itsellekkin ehkä aukeavat teatterinovet :) Tässä vielä muutama kuva kirjasta:
Roberto Capucci
Kuva otettu täältä!
Kuva otettu täältä!
Kuva otettu täältä!
Kuva otettu täältä!
Kuva otettu täältä!
Suosittelen jokaiselle tuon kirjan lainaamista! Kirja sisältää 202 sivua toinen toistaan upeempia luomuksia <3

Seuraava työharjoittelu olisi sitten ensi-syksynä. Kamppailen valtavasti ajatusteni kanssa siitä, mikä seuraavan paikan pitäisi olla... pitäisikö ajatella sydäntä ja mennä sinne mitä eniten haluisi, vaikka ei paikasta voisi saada töitä? Vai mennä paikkaan, jossa voisi olla ehkä pieni mahdollisuus saada töitä, mutta paikka ei ole kuitenkaan ihan sydäntä lähinnä oleva? Vaikeita kysymyksiä... Olen kyllä kallistunut siihen tulokseen, että seuraisin sydäntä ja toteuttaisin unelmia nyt kun vielä on mahdollisuus! Myöhemmin se ei välttämättä enää onnistu :/

Ennen tuota tulevaa työharjoittelupaikan valintaa, minulla on kuitenkin uudet jännät paikat. Nimittäin tänään oli ensimmäinen kesätyöpäivä Seppälässä! Ja tykkään paikasta ensimmäisen päivän jälkeen ihan hurjasti! En malttaisi odottaa huomista, että pääsen taas oppimaan uuttaa ja kaikkea jännää :D Työporukka oli aivan ihana <3 Toivottavasti saan tehdä kesällä paljon paljon vuoroja ja tutustua monessa Seppälässä uusiin ihaniin ihmisiin :) Tästä tulee kyllä paras kesä pitkään aikaan!

Näihin tunnelmiin onkin hyvä päättää tällä kertaa!  Hyvää viikon jatkoa kaikille :)

-Lady Satin-