keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Opinnäytetyö kiireitä!

Pahoittelen hidastunutta kirjoitus tahtiani :/ Ja valitettavasti lähiaikoina kirjoitus tahti ei kyllä tule nopeutumaan... Tällä hetkellä koulu pitää arkeni todella kiireisenä, sillä olen tekemässä nyt jo opinnäytetyötä. Normaalisti meidän koulussa opinnäytetyö tehdään keväällä mutta poikkeuksellisesti minä teen sen nyt ja ensi tammikuussa menen sitten työssäoppimaan Åbo Svenska teatteriin :)

No mikä se opinnäytetyöni aihe sitten onkaan? En ole uskaltanut aikaisemmin asiaa yhtään avata täällä tai missään muuallakaan, koska pelkäsin, että joku menisi vielä pieleen tai pahimmassa tapauksessa itselleni nousisi niin kova paine, että peruisin koko homman :D Nyt ollaan kuitenkin siinä pisteessä, että olen jo aloittanut opinnäytetyöni ja kaikki pyörät on lähtenyt mukavasti pyörimää, joten nyt voin alkaa raottamaan aihetta muillekin!

Eli olen tekemässä opinnäytetyönä Mika Kaurismäen elokuvaan (The girl king) aatelisnaiselle pukua :) Elokuva kertoo Ruotsin kuningatar Kristiinasta ja hänen elämänsä vaiheista.
File:David Beck - Christina, Queen of Sweden 1644-1654 - Google Art Project.jpg
Kuva otettu täältä!
Olen todella haltiossani ja innoissani tästä aiheesta, vaikka stressiä kyllä pukkaa monesti kun aivonystyrät ovat aivan solmussa :) Suurella tarmolla ja intoa puhkuen mennään silti eteenpäin!

Elokuva sijoittuu Kristiinan elinajalle eli 1626-1689. Olen jo monen viikon ajan kerännyt tietoa netistä sekä kirjoista, tuon ajan naisten puku loistosta. Tarkkoja tietoja valitettavasti löytyy kovin vähän mutta jotain mielenkiintoista on kyllä löytynyt :)
Kuva otettu täältä!    
Pukujen eri osat sekä tekotavat ovat myös todella mielenkiintoisia. Tällä hetkellä olen tehnyt hameen alle tulevasta lantiomakkarasta neljä protoa, enkä kyllä vieläkään ole kyllä tyytyväinen :D Saa nähdä kuinka paljon erilaisia protoversioita mahtaa tarvita tehdä, että oikeanlainen sitten vihdoin löytyy! 
http://fashionhistory.zeesonlinespace.net/images/baroque14.gif
Kuva löytyy täältä!
Jos jollakin sattuu olemaan tietoa kyseisen aikakauden puvuista tai tietää jonkun joka tietää niistä niin, ilmoitelkaa ihmeessä :) Kaikki lisätieto ja ajatusten vaihdokset ovat aina tervetulleita! 
http://1.bp.blogspot.com/_yUH2SOtGH0k/TGBYn-czgoI/AAAAAAAATKM/IC05N4BkSEc/s1600/01rainha240520104444.jpg
Kuva otettu täältä!
Näihin tunnelmiin on hyvä päättää tällä kertaa! Näin alkuun haluan raottaa aihetta vain vähä, enkä siksi kerro vielä millainen puvusta on tulossa tai mitään muutakaan elokuvaan liittyvää :) Kerron aiheesta vähitellen kun asioita varmistuu ja valmistuu :D 

Seuraavaan kertaa:

-Lady Satin-

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Rocky Horror Show!

Eilen olin katsomassa tuota kauan odotettua Rocky Horror Show näytelmää Turun kaupunginteatterissa omaistennäytöksessä :) Pidempään lukijana olleet varmasti muistavatkin, että olin Turun kaupunginteatterissa työssäoppimassa viime keväänä ja tuolloin tein pukuja tähän Rocky Horror näytelmään. Siitä syystä pääsin ennakkoon näkemään tämän upean shown! Ja täytyy sanoa, että tuo näytelmä täytti kyllä kaikki odotukset <3 Kerrassaan upea Show!
RHS1
Kuva otettu täältä: Klik klik
En halua paljastaa tuosta huikeasta näytelmästä mitään yksityiskohtia, vaan suosittelen kaikkia lämpimästi käymään katsomassa Shown :) Sen voin kertoa, että ette tule pettymään tai tylsistymään tuon näytöksen aikana! Sillä yleisö saa olla näytöksessä myös mukana :D Tällaista teatteri esitystä en itse ainakaan ollut aikaisemmin nähnyt! Rocky Horror Show saa ensi-iltansa tämän viikon lauantaina 26.10.13 ja siitä eteenpäin kevääseen saakka se pyörii näyttämöllä!
Kuva otettu täältä: Klik klik
Tässä vielä pieni tieto paketti Rocky Horror Showsta:

Tämä musikaalimaailman ehdoton rock-ykkönen on koettava, olitpa sitten yksi musikaalin miljoonista vankkumattomista faneista tai aito Rocky-neitsyt! Rocky Horror Show muutti musikaaligenreä sekoittamalla räjähtävän rockenergian pähkähulluun fantasiaan. Menestys on jatkunut jo 40 vuotta.

Hyväntuulinen seikkailu alkaa kun viaton nuoripari lähtee ajelulle ystäviensä häistä ja eksyy synkkään kartanoon, jossa he tapaavat taloa asuttavat oudot Transsexuaali-nimisen planeetan asukkaat. Joukon johtaja, transvestiitti Frank-N-Furter on onnistunut luomaan täydellisen miehen, Rockyn, joka pääsee osaltaan hämmentämään soppaa. Janetin ja Bradin parisuhde joutuu koetukselle niin Rockyn kuin Frankinkin takia.

Kulttimaineensa rajoja rikkomalla ansainnut Rocky Horror Show on aina tapaus, jonka viestit ovat selvät: antaudu nautinnolle ja eläköön erilaisuus! Tämän hurmaavasti hullun komedian herkullisiin hahmoihin ja hyvään musiikkiin rakastutaan ympäri maailman.  Kyseessä on ennen kaikkea hulvaton show, groteski, ja raikkaasti tuhma tykitys rockmeininkiä. Esityksen visuaalisesta runsaudensarvesta vastaavat pukusuunnittelija Tuomas Lampinen ja lavastaja Jani Uljas. Vauhdikkaasti liikkuvan bändin johtohahmona nähdään kapellimestari Ismo Laakso, joka myös vastaa musiikin sovituksesta.

Marika Vapaavuoren ohjaaman musikaalin kaksoisroolissa Tohtori Frank N Furterina nähdään Sami Saikkonen ja Lari Halme.

Esitys on ehdottomasti aikuisille, takuulla sopimaton ja se sisältää mautonta huumoria. Suosittelemme kaikille paitsi tosikoille.

Teksti on otettu täältä: Turun kaupunginteatteri!
Kuva otettu täältä: Klik klik

Kiitokset vielä näyttelijöille sekä teatterin henkilökunnalle upeasta näytöksestä!

-Lady Satin-

perjantai 18. lokakuuta 2013

Trikoo ompeluksia!

Pitkästä aikaa ajattelin laittaa tänne blogini puolellekin tekemistäni ompeluksista kuvia :) Jos joku tykkää seurailla enemmänkin minun luomuksien tekoa, niin täältä facebook ositteesta löytyy niitä lisää: Eos Clothing Design!

Pari viikkoa sitten meillä alkoi koulussa vapaastivalittavakurssi, jonka aihe oli lyhyesti ja ytimekkäästi kaavoituskurssi :) Tuon kaavoituskurssin tarkoitus oli syventää omaa kaavoitustaitoa tekemällä vähän erikoisempia kaavoja tai tutustumalla johonkin materiaaliin, jota ei ollut aikaisemmin käyttänyt ja tehdä siihen sitten kaavoja/ tuotteita.

Alkuun teimme koko ryhmän kanssa erilaisa kaavaharjoituksia ja niistä sitten ihan ompeluharjoituksia (todetaksemme, että kaava toimi). Harjoituksia teimme pari päivää ja sen jälkeen jokainen sai ruveta tekemään oman maun mukaan kurssiin sopivia töitä. Itse päädyin tutustumaan trikoovaatteisiin. Kaupungin teatterissa tein huppareita joustavasta materiaalista, mutta muuten minulla ei ollut kokemusta joustavien materiaalien käytöstä, varsinkaan trikoovaatteiden ompelusta.

Ensimmäinen tuote, jonka tein oli tällainen trikoomekko isolla vesiputouspääntiellä:
En ole aikaisemmin käyttänyt tämänkaltaisia vaatteita mutta tästä mekosta kyllä tykkäsin! Ehkä se johtuu osaksi myös tuosta kankaasta :D Musta/lila <3
Tähän mekkoon tulikin sitten ensimmäistä kertaa käytettyä tasosaumuria. Enää tuokaan möröltä näyttävä kone ei ole niin pelottava kuin aikaisemmin :D

Toisena trikoovaatteena tein paidan/topin, jossa on selässä vesiputouspääntie:
Edestä paita on todella yksinkertainen mutta se antaa asusteille oivan mahdollisuuden :) Itse varsinkin tykään käyttää paljon koruja ym. asusteita :)

Kolmantena trikoovaatteena tein jotain todella outoa/ erikoista :D Tämä paita ei ole yhtään itseni näköinen mutta olihan sitä pakko koittaa, koska opettajalla oli tähän valmiskaava, kangasta oli juuri tämän tuotteen verran jäljellä ja aikaa oli alle koulupäivän verran. Tällainen paita siitä sitten syntyi:
Kokonaisuudessaan tämä kurssi oli todella antoisa ja mielenkiintoinen, vaikka alkuun sain harmaita hiuksia ja olin melkein valmis luovuttamaan :D Varsinkin kun tuo kaavoittaminen, ei kuitenkaan ole se vahvin alueeni. Mutta kurssista selvittiin ja nyt on kyllä äärimmäisen iloinen olo! Näillä eväillä on taas hyvä jatkaa matkaa kohti uusia haasteita :)

Seuraavaan kertaan!

-Lady Satin-

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kello kuin koru!

Muutama päivä sitten sain mieheltäni synttärilahjaksi (vähän myöhästyneen koska halusin miettiä millaisen haluisin) juhlallisen rannekellon <3  Kello on merkiltään Guess ja on kyllä niin upea, että huh heijaa! En ole ollut koskaan minkään merkintuotteen perään mutta nyt täytyy sanoa, että tältä merkiltä löytyi kyllä monta aivan upeaa tuotetta!

Kello tulee itselle käyttöön juhlia ja muita tilaisuuksia varten :) Se ei ihan soinnu omaan arkityyliini, enkä kyllä raskisi käyttääkään sitä jokapäiväisenä asusteena! On hassua miten jokin pieni asuste saa päällä sellaisen tunteen, että olisi kovin laittautunut :D

Tässä kuva kellosta ja sen säilytyspussukasta:
Kuva itse kellosta!
Kuva kellon säilytyspussukasta :)


 En voi muuta sanoa kuin, että tämä kello oli kyllä niin rakkautta heti ensisilmäyksellä <3 :D 

Kiitos miehelleni vielä kerran aivan upeasta kellosta <3 Olet rakas <3

 -Lady Satin-

torstai 3. lokakuuta 2013

Syksyllä shoppailtua!

Tässä postauksessa haluisin esitellä teille lukijoille muutamat uudet ostokset :) Kaikki on ostettu tänä syksynä, joko ihan tässä lähiaikoina tai sitten alku syksystä kun kävimme Tallinnassa. Pidemmittä puheitta tässä olisi kuvia muutamista löydöistä:
Nämä söpöt ballerinat löysin Tallinnasta eräästä kenkäkaupasta, jossa oli tuolloin hurjat alennus myynnit. Valitettavasti en muista mitä nämä kengät maksoivat alennusten jälkeen mutta ei todellakaan paljoa :D 
Nämä kengät ostin Seppälästä viikko sitten. Kengät ovat olleet jalassa joka päivä ja olen täysin rakastunut näihin <3 Aivan ihanat jalassa ja todella helppo yhdistellä eri vaatteiden kanssa! :) Näillä taisi olla hintaa 49,95e.
Tämän ihanan pikkulaukun löysin Tallinnasta, niinkin tuntemattomasta kaupasta kuin Zara :D
Olihan se pakko ostaa sieltä vaikka varmasti Suomestakin olisi löytynyt...Hintaa en tarkasti muista mutta muistaakseni se pyöri jossain 30-40e välissä.
Laukku on ostettu Seppälästä muutama viikko sitten. Olen käyttänyt sitä päivittäin ja toimii aivan mahtavasti :) Sinne mahtuu kaikki tärkeät ja vähemmän tärkeät tavarat! Laukussa on erikoista sen avautumistapa, eli tuo laukku avautuu samalla tavalla kuin vanhanajan lääkärilaukut...mahtaako kukaan hoksata mitä tarkoitan :D? Hintaa laukulla oli 39,95e.
Ja viimeisenä ihana kaulanauha, jonka ostin Tallinnasta eräältä käsityö/vaatekaupalta :) Kaulanauhoja oli monenlaisia ja monen erivärisiä mutta erityisesti tämä pisti silmään heti kun astuin kauppaan sisälle <3 Hinta taisi olla noin 20e. 

Siinä taisi olla kaikki tämän kerran ostokset :) Loppuun vielä aivan ihana kappale Leave`s eyesilta:

 Rakkaudella:

-Lady Satin-