lauantai 15. helmikuuta 2014

Åbo Svenska Teater: Jesus Christ Superstar!

Yli kuukausi on vierähtänyt siitä kun aloitin työssäoppimisen Åbo Svenska Teaterissa! Koko tämän ajan olemme puvustossa painaneet hommia suurproduktio Jesus Christ Superstar (rockopera/musikaali) nimisen näytelmän parissa. Paljon tuli tehtyä mutta sitäkin enemmän opittua :)

Olen saanut tehdä laidasta laitaan aivan kaikkea :D Ompelun lisäksi olen maalannut, spreijannut ja patinoinut vaatteita! Olen ollut mukana sovituksissa sekä päässyt kaavoittamaan sekä miettimään erilaisten asusteiden toteutusta :) Tein jopa kaksi sarjatyötä! Näiden lisäksi pääsin näkemään paljon paljon muuta teaterimaailman liittyvää! Olen enemmän kuin onnellinen, että sain tulla tähän huikeaan projektiin mukaan :)
Kuva otettu täältä!

Jesus Christ Superstar tuotantoryhmä:

Musiikki: Andrew Lloyd Webber 
Teksti: Tim Rice
Käännös ruotsiksi: Ola Salo
Ohjaus: Juha Hemánus
Kapellimestari: Jussi Vahvaselkä
Lavastus: Jani Uljas
Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu: Mikko Linnavuori
koreogrAfia: Igor Barberic

Kuva otettu täältä!

Rooleissa:


Jesus: Alexander Lycke
Maria Magdalena: Anna-Maria Hallgarn
Judas: Christopher Killik
Petrus: Linus Fagerström/ Göran Gillinger
Simeon: Sleiman Aoun
Kajafas: Björn Blomqvist/Janne Sundqvist
Hannas: Jerry Wahlforss
Pilatus: Waltteri Torikka/Markus Virta
Herodes: Dick Holmström/Markus Virta

Jesus Christ Superstar sai ensi-iltansa viime torstaina 13.2.2014! Katsojat ottivat tämän upean näytelmän vastaan aivan huikealla tavalla :) Kiitokset heille! 

En voi muuta kuin suosittelen kaikille lämpimästi tätä näytelmää! Näyttelijät tekevät upeaa työtä näyttämöllä laulun, tanssien ja näyttelemisen osalta. Musiikki on mukaansa tempaava ja todella moni ulotteista. Lavastus on kerrassaan mahtava. Pakko mainita myös upea valotekniikka! Valot tuovat tunnelmaan pisteen i päälle :)
Kuva otettu täältä!
 Täältä voi käydä lukemassa lisää kyseisestä näytelmästä: Åbo Svenska teater!

Seuraavaan kertaan:

-Lady Satin-

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ensimmäinen suoristusrauta!

Nyt on pakko kehua erästä ihanaa laitetta, jonka ostin vähän aika sitten :) En ole aikaisemmin omistanut suoristusrautaa, vaikka monesti sen ostaminen on käynyt mielessä. Varsinkin nyt viime kuukauden aikana, jolloin huonon kampaamo reissun jälkeen hiukseni menivät täysin pilalle. Toinen kampaaja (hiusteni pelastaja seuraavana päivänä) kehotti minua ostamaan suoristusraudan, jotta saisin hiuksista edes hiukan pehmeämmät ja sileämmät :) Halusin kuitenkin aluksi hoitaa hiuksia vain erilaisten hoitojen avulla, joita hän kehotti minua käyttämään todella huonokuntoisiin hiuksiini.

Muutaman viikon kuluttua tuosta päätin kuitenkin astella kauppaan ja ostaa suoristusraudan taipuisille ja pörröisille hiuksilleni :) Hetken aikaa selailin nettiä ja luin arvosteluja erilaisista raudoista...en kuitenkaan siinä vaiheessa vielä osannut tehdä varmaa päätöstä. Merkiltään suoristus rauta sai olla kuitenkin Remington.

Seuraavaksi lampsin kauppaan pyörittelemään Remingtonin rautoja tunniksi...myyjän avustuksella päädyin vihdoin tähän ihanaan suoristusrautaan:
Kuva otettu täältä!
Merkiltään tämä suoristusrauta on siis: Remington Pearl :) Olen käyttänyt sitä nyt jonkin aikaa ja on kyllä hyvä! Vaikka lämpö asteita saa 130-235 asteen välillä, en itse ole tarvinnut kuin maksimissaan 170 astetta. Vähempikin riittää suoristamiseen omissa hiuksissani :) Rauta tekee hiuksista suoristamisen lisäksi ihanan pehmeät ja kiiltävät! Itse ainakin sain tällä raudalla hiuksiini juuri sitä mitä olin hakenutkin :)

Rauta lämpenee tuossa 10 sekunnissa mutta itse olen antanut olla hiukan pidempään, jotta rauta on varmasti tavoittanut haluamani lämmön. Tätä rautaa ei ainakaan hitaudesta voi syyttää :D

Rautaa on myös todella helppo käyttää! Eikä paina paljoa, joten käsi ei joudu maitohapoille, jos on enemmänkin hiusta suoristettavaksi :)  Raudan mukana tulee kätevä säilytys pussukka, joka on lämmön kestävä. Sitä voi siis käyttää myös silloin, kun rauta on vielä lämmin!

Voin siis iloisin mielen suositella tätä rautaa kaikille suoristusraudan tarvitseville! :)

Ystävällisin terveisin, 

-Lady satin-